11 jan Månadsmöte med Andreas Isvoosig

Den 11 januari var det dags för årets första månadsmöte. 78 medlemmar hade samlats på Seniorcentrum för att lyssna på Andreas Isvoosig från Eskilstuna. Han var tidigare musiklärare men ägnar sig nu på heltid åt musiken som trubadur.

Andreas började sitt framträdande med Fred Åkerströms Jag ger dig min morgon och sedan några visor av Cornelis Vreeswijk, bl.a. Turistens Klagan, Somliga går med trasiga skor och I natt jag drömde. Det blev även några låtar av Elvis Presley och Jonny Cash. Andreas komponerar också egna låtar som han framförde några av. ”En udde i Mälaren någonstans” och den udden är Sundbyholmsudden. ”Tuppen på Slandö Kalv”, som handlade om en hamnvärd på en ö innan Södertälje. ”Färjan som går genom natten”, en hyllning till sin farmor vars kista transporterades till Estland.  ”Gösfiskarvisan” där han berättade om sitt misslyckade gösfiske.

Det blev en mycket underhållande eftermiddag med många applåder, glada skratt och lite allsång. Andreas blev avtackad av ordförande som välkomnade honom tillbaka.

Efter en paus med kaffe och smörgås, gick ordförande igenom vårens program och övriga gruppaktiviteter. Den 12/1 var det 20 år sedan första boulegruppen startade. Mötet avslutades med lotteri.

2024