0920 Robotdalen 20 sept

Aktiva Seniorer Eskilstuna gjorde en uppskattad bussutflykt den 20 september med 72 medlemmar.

Först besökte vi Robotdalen i Västerås. Det är en statligt ägd verksamhet och har samarbete med Mälardalens Högskola, Tekniska Högskolan och flera stora industriföretag och Kommuner. De arbetar fram nya robotlösningar till nytta för Sverige. Det är många jobb som försvinner men det tillkommer samtidigt nya.
Projektkoordinatorn Josefine Vannfält informerade på ett mycket intressant sätt om framtidens industri-, service- och hälsorobotar. Vi fick se många olika exempel hur robotar kan förenkla vår vardag. T ex en ”intelligent dusch” , en stående rullstol, en robot för armering, en robot som gör armband.

Därefter åkte vi till restaurang Westerqvarn för en god lunch. Dagen avslutades med ett besök på Åsby trädgård/Åsby Kött och vilt.