0927 Ebeling-muséet och Rolf Berg

Aktiva Seniorer Eskilstuna besökte 27-28 september Ebelingmuseet och Rolf Berg Keramik.   

Ca 80 medlemmar närvarande.

På Ebelingmuseet fick vi en uppskattad guidad tur. Allan Ebeling var mycket produktiv. Han började som reklamtecknare, tillverkade keramiska föremål, var konstnärlig ledare på bl a Uppsala-Ekeby, målade tavlor, var bildhuggare och tillverkade stora skulpturer i bl a järnskrot och rostfritt stål, Tors Bockar, Vattenbärerskan, Smederna m m.

På Rolf Berg Keramik berättade Magnus Berg om proceduren kring tomtarna. Rolf Berg designar alla tomtar. I Portugal drivs en fabrik som gör all gjutning. I Torshälla sker målning för hand och glasering/bränning av tomtarna. Företaget säljer ca 35 000 tomtar per år. Mysig butik med stort utbud. Avslutning med kaffe på Amarant.