0822 Waldemarsudde och Nationalmuseum

 

Höstens första utflykt gjordes 22 augusti. Den gick till Stockholm där Waldemarsudde och Nationalmuseum besöktes.

 

Aktiva Seniorer i Eskilstuna inledde höstsäsongen 22 augusti med en bussresa till Stockholm. På Waldemarsudde möttes vi av engagerade guider. Vi beundrade de vackra rummen fyllda med färska blommor. Här fanns prins Eugens målningar bl.a den av Sundbyholms slott och hans stora konstsamling. Vacker miljö.

Sedan åkte vi till Nationalmuseum. Efter en god lunch fick vi även där en guidad tur. Museet har genomgått en omfattande ombyggnad. Det var intressant att höra hur ny teknik med bl a klimatanordning och omdisponering/färgsättning av lokalerna har skett. Salarna var uppbyggda efter en tidslinje där varje sal representerade ett sekel från 1500-talet till idag.  Även skulpturparken var mer än sevärd.

Vi tackade busschauffören som lotsade oss fram genom Stockholms centrala delar och för en trevlig dag.