1114 Lotten Bergman

  
Lotten Bergman är språkpolisen, som glatt rättar fel utan att för den skull fängsla brottslingen på annat sätt än med sina intressanta fakta vad gäller skrivregler och modern svenska. Hon gästade oss på månadsmötet 14 november.

 

  

Aktiva Seniorer i Eskilstuna hade månadsmöte den 14 november. 101 medlemmar var närvarande. Inbjuden föreläsare var Lotten Bergman känd som språkpolis och radiopratare. Hon har arbetat som redaktör på Nationalencyklopedin, är föreläsare och bloggare mm. Vi fick många exempel på hur tokigt det kan bli med felstavade rubriker t ex ”En banan öppen på Arlanda” resp inte genomtänkta skyltar t ex ”Stängt pga insnöad personal”. Även särskrivningar kan bli helt fel. ”Rök fritt”. ”Student plakat”. Det lockade fram många glada skratt! Hon betonade vikten av att vi vårdar språket. Man kan följa Lotten Bergman på bloggen: lotten.se.

Ordföranden tackade för ett intressant och roligt föredrag. Vårens program släpps på hemsidan den 16 december.  Mötet avslutades med gott kaffe och populärt lotteri.