1102 Stiga Sports Arena

Aktiva Seniorer Eskilstuna gjorde studiebesök på Stiga Sports Arena den 2 november. Mötet var välbesökt – 110 medlemmar närvarande.

Vi välkomnades av Alf Åteg som berättade att arenan invigdes våren 2017, byggnaden är 25.000 kvm stor och kostade ca 500 miljoner kr. Det finns 3 hallar där det spelas handboll, basket, innebandy, e-hockey mm. Även några skolor har sin idrottsverksamhet här.

Arenan hyrs även ut till olika musikevenemang, mässor mm. Som mest kan 5000 personer sitta på läktarna.  Imponerande anläggning med många tekniska lösningar.  Läktare som kan skjutas undan, väggar som kan tas bort osv.

Ordföranden tackade våra trevliga guider Passi, Boda, Anders och Leif för ett trevligt mottagande och välplanerat möte. Träffen avslutades med kaffe och goda smörgåsar.