11 april Månadsmöte med Sundbyholm Kött och Fisk

Den 11 april samlades 74 medlemmar till månadsmöte på Seniorcentrum där Sundbyholms Kött och Fisk var inbjudna att deltaga.
Ingrid Öholm, som är VD/ägare, berättade att det var ca 45 år sedan som föräldrarna köpte gården Hammartorp.
För ca 40 år sedan slog blixten ner på gården, alla byggnader brann upp och ca 40 000 höns. Av den anledningen finns det inga gamla träbyggnader kvar utan alla hus är numera murade.
Den nuvarande butiken har funnits i 23 år och har ett stort utbud av delikatesser och även presentförpackningar. De har 35-40 olika produkter som de gör själva,
 Ingrid berättade bl.a. att all lax kommer från Norge körs till Stockholm, där den rensas och fileas, för att sedan komma till Sundbyholms Kött och Fisk, där den röks i olika smaker. Det finns nötkött, fläskkött, lamm och viltkött som de röker själva, olika sillinläggningar och såser också egengjorda. Alla sillinläggningar är tillagade på färsk sill.

Vi fick varsitt litet fat med smakprover, Yankee-Varmrökt lax, kräftmarinerad sill, kallrökt Goudaost, varmrökt fläskfilé och Svensk ölkorv, allt mycket välsmakande.
Som avslutning kunde vi köpa några av deras medhavda produkter, vilket var mycket uppskattat av mötesdeltagarna.

Ordförande tackade Ingrid för intressant information och de mycket goda smakproverna.
Efter paus med kaffe och smörgås informerade ordförande om återstoden av vårens program och om några tillkomna aktiviteter.
Roger berättade också att han fått förfrågan om ukrainska pensionärer kan vara med i föreningen. Kommunen har nu bidragit med medlemsavgift för 11 ukrainska kvinnor och vi jobbar vidare med projektet.

Mötet avslutades med lotteridragning.

2024